of
Het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon is een intens proces. Voor veel mensen is het dan ook erg moeilijk om hiermee om te gaan. Wil jij anderen door deze moeilijke periode in hun leven heen helpen? Start dan vandaag nog met de opleiding Rouwbegeleiding.
Het is voor de meeste mensen een van de meest heftige en emotionele periodes in het leven; het verlies van een dierbare. Dit verlies kan een enorme impact hebben op iemands leven. Een goede begeleiding van een professional is zeer gewenst op zo’n moment. Iemand die er voor de rouwende is. Iemand die rationeel kan nadenken en kan helpen met de juiste beslissingen te nemen.
Wanneer je de opleiding Rouwbegeleiding succesvol hebt afgerond, dan ben jij die zo gewenste steun en toeverlaat voor de rouwenden. Een schitterend en dankbare job waar je mensen bijstaat in de zwaarste periode van hun leven.
Heb jij zelf ooit een groot verlies ervaren waar je veel moeite mee had? Misschien merkte je juist dat jij op een heel fijne manier vorm kon geven aan je eigen rouwproces? Of heb je nooit zelf een verlies ervaren, maar wil je anderen dolgraag bijstaan in deze moeilijke tijd? Dan is de opleiding Rouwbegeleiding perfect voor jou.
Met deze opleiding ga jij je oriënteren in het vakgebied rondom het rouwproces. De kennis die je opdoet is niet alleen handig om in het werkveld toe te passen, maar kan ook in privésferen goed van pas komen.
Rouw is een gevoelig onderwerp. Het proces waar je doorheen gaat bij het verlies van een dierbare is dan ook erg emotioneel. Om anderen te ondersteunen in deze periode is het van groot belang dat jij precies weet wat je wel en niet moet doen. Met de opleiding Rouwbegeleiding ontwikkel jij de competenties en vaardigheden die hier bij komen kijken.
Elke situatie is uniek en elke cliënt moet dus op een andere manier benaderd worden. Aan de hand van de verschillende voorbeelden en praktijkverhalen krijg je te maken met veelvoorkomende onderwerpen zodat jij iedereen de best passende ondersteuning kunt bieden.
Naast dat iedereen op zijn eigen manier met een verlies omgaat, zijn er ook duidelijke verschillende in bijvoorbeeld leeftijdscategorieën en religies en tradities. Gedurende de Rouwbegeleiding opleiding krijg jij de nodige handvaten aangereikt waarmee je jezelf steeds verder kunt ontwikkelen in het vakgebied.
Naast dat een job als rouwbegeleider prachtig en dankbaar is, is het ook zeer intens. De opleiding Rouwbegeleiding leert jou daarom niet alleen hoe je een ander helpt maar ook hoe je jouw eigen leven in balans houdt.
Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.
In de opleiding Rouwbegeleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:
Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.
Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.
Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.
Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.
Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:
De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.
Je ontvangt de complete opleiding Rouwbegeleiding in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.
Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de opleiding Rouwbegeleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
Voor de opleiding Rouwbegeleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
Voor de opleiding Rouwbegeleiding + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!
Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.
De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden »
OF
Met de bluetooth oordopjes heb jij altijd de juiste studiemuziek op de achtergrond. Zo ga je optimaal in de concentratiemodus.
Lees hier meer over de oordopjes en de actievoorwaarden »
OF
€ 25,- korting op jouw studie
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies tijdens je inschrijving voor € 25,- korting op jouw studie.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Stap 1: Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.
Als je kiest voor de digitale studiegids, ontvang je deze binnen enkele minuten in je mailbox